over ons


Maya Lentze

In 1989 behaalde ik mijn fysiotherapiediploma en heb toen een aantal jaren gewerkt in diverse fysiotherapiepraktijken in Zeeland.
Na vervolgens een paar jaar in de revalidatiebranche te hebben gewerkt, heb ik een basisvakopleiding Chinese geneeskunde en een beroepsopleiding klassieke Acupunctuur gevolgd (Qing Bai). Daarna heb ik een aanvullende opleiding Acupunctuur afgerond in België (Jing Ming) die door de N.V.A. (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) wordt erkend.
Eind1999 hebben Mieke en ik een Maatschap voor Chinese Geneeskunde gevormd.

Sindsdien heb ik diverse bij- en nascholingen gevolgd op het gebied van o.a. Acupunctuur, Gua Sha, Cupping, Moxa, Yamamoto Schedelacupunctuur, Ooracuppunctuur, Gynaecologie, Sportacupunctuur, Acupunctuur bij autisme, (kinder)Tui Na massage en Chinese Voedingsleer. Mijn docenten hiervoor waren o.a. Yan Schröen, dr. Li Jie, Arya Nielsen, Betteke Visserman, Martine Cornelissen, dr. Sun Peilin en Honglin Liu.
Ook op het gebied van Tai Chi & Qigong volgde ik diverse bij- en nascholingen (Thierry Alibert, Jos Horst, Erle Montaigue, Dan Vercammen, Ruud Westerkamp, Liu Xin, e.a.).
In 1998 heb ik 2 maanden stage gelopen in China (o.a. bij prof. Zheng Kuishan | chairman Chinese-Japanese Needling Techniques Research Institute in Lanzhou).

In 2007 ben ik gecertificeerd door de TBBA e.V. (Taiji Bailong Ball Association) om als `Trainer` lessen te geven in Taiji Bailong Ball volgens de principes van de grondlegger van de sport, mr. prof. Bai Rong.

Sinds september 2010 heb ik de `INSTRUCTEURSLICENTIE` van prof. Bai Rong toegekend gekregen. Ik ben hiermee de 4de TBBA-instructeur in Europa en geef nu in de Benelux trainersopleidingen. De eerste trainersopleiding (2011-2012) in Nederland heeft 3 nieuwe trainers voortgebracht. Inmiddels zijn er 6 trainers opgeleid.


Sinds 1998 verzorg ik (jaar)cursussen, workshops en (bedrijfs)trainingen.
Op dit moment op het gebied van:

 • Taiji Bailong Ball (ook trainersopleiding)
 • Tai Chi &Qigong
 • Tai Chi voor Parkinsonpatiënten
 • Ooracupressuur
 • Gua Sha
 • eatNjoy Healthy Food workshops

Verder geef ik in het Chinees GezondheidsCentrum Zeeland individuele consulten:

 • (schedel)Acupunctuur, Moxatherapie, Cupping, dry-Needling
 • (kinder)Tui Na massage, Gua Sha massage
 • Voedings-, beweeg- en lifestyleadviezen

Ik ben aangesloten bij:


Mieke Rep

Na een aantal jaren in het reguliere onderwijs te hebben gewerkt als docente Bewegingsonderwijs (CALO, Prof. C.C.F. Gordijn), ben ik in 1989 begonnen met lessen Chinese Bewegingsleer te geven.
In 1995 ben ik een Praktijk in Chinese Geneeswijzen gestart. Dit na diverse beroepsopleidingen in de Traditionele Chinese Geneeskunde te hebben afgesloten.

Acupunctuur bij Ars Medica in Den Haag en Qing Bai in Nijmegen, Tui-Na massage bij het OTCG in Antwerpen en Tai Chi & Qigong aan de AVCT in Roosendaal, de latere BOCAM-opleiding. Aan deze opleiding heb ik jarenlang de Tui Na-lessen verzorgd.

Daarnaast heb ik allerlei bij- en nascholingen gevolgd in Nederland en België en diverse stages gelopen in China. (Thierry Alibert, Shen Hongxun, Jos Horst, Erle Montaigue, Sui QingBo, Dan Vercammen, Ruud Westerkamp, Liu Xin, Yang Jwing-Ming e.a.)

In 2011 ben ik gecertificeerd door het Natural Vision Center van Thomas Quackenbush tot moderne Batesleraar.

Sinds 1989 heb ik diverse groepstrainingen gegeven (zowel cursussen, workshops als bedrijfstrainingen):

 • Tai Chi & Qigong
 • Qigong en Beter Zien
 • Chinese Massage
 • Inzicht In Beter Zien

Vanaf 1 juli 2019 geef ik alleen nog trainingen Tai Chi & Qigong (individueel en in groepen).

Ik ben aangesloten bij: